Вкус от България в столовата на институциите на ЕС

21.02.2018

Снимки: EU2018BG


Баница, кавърма, пататник, ореховки. Това са само малка част от традиционните български ястия, които служителите и посетителите на европейските институции в Брюксел ще имат възможност да вкусят през идните седмици. Ястията ще се приготвят от готвачите в столовата на институциите на ЕС по повод Българското председателство на Съвета на ЕС.

Специалното меню ще включва още супа от бял боб, шопска салата, пълнени чушки със сирене и бисквитена торта. Ястията ще се сервират на следните дати и локации: 

  • 22 февруари – Council Justius Lipsius и Lex buildings
  • 1 март – European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings
    (През седмицата от 26 февруари, 8 ресторанта на Комисията - Berlaymont, Beaulieu 5, Madou, Loi130, PLB, CCAB, EEAS, Montoyer 34 – ще сервират мешана скара)
  • 24 май - Council Justius Lipsius и Lex buildings
  • 7 юни - European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings 

Всички настоящи и бъдещи почитатели на българската кухня и техните приятели са повече от добре дошли!

За столовата на европейските институции е традиция да се приготвят ястия от страната ротационен председател на Съвета на ЕС. По този начин, всеки който работи в Брюксел или посещава града, има възможност да опознае част от културата на тази страна, която за първата половина на 2018 г. е България. 

Друг начин за представяне на културата, на ротационното Председателство на Съвета е културната изложба в помещенията на Съвета. Може да прочетете повече за изложбата на България, която е вдъхновена от нашата азбука, тук

(*На по-късен етап е възможно да бъдат добавени още дати и локации)

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Отказ Повече информация